Veient l'augment de les hores de matemàtiques que el Govern pretén fer al proper curs acadèmic m'ha vingut a la ment Sir Ken Robinson. Probablement a la Conselleria d'Educació no sabran qui és aquest home, que ha esdevingut un referent en la creació de polítiques educatives per estimular la creativitat.
En els seus escrits i ponències Robinson parla de moltes coses, per exemple de la jerarquia de les matèries educatives i com aquesta influencia en les competències adquirides pels alumnes i en la seva capacitat per ser innovadors i creatius. Us adjunto de nou un vídeo on Robinson ho explica ben clarament.
Ja sé Sra. Rigau que vostè em dirà que la creativitat és una competència transversal. No és cert. En termes de creativitat la influència d'un problema de logarítmica és molt menor que en la interpretació d'un tumbao o en un exercici d'expressió corporal. Amb aquesta enèssima reforma del sistema educatiu, seguim en aquest procés de formar grans artesans amb una pobre capacitat creativa, i que només podran copiar al veí (potser esdevindrem copiadors dels copiadors xinesos, qui sap). Si no formem els nostres futurs treballadors en termes de creativitat ho podem pagar molt car.
Aquest home m'entusiasma. Jo sóc profe de mates, i entenc que la sra. Rigau no sap de què parla. Si hem de fer més hores per practicar divisions i multiplicacions, en comptes d'aprendre a resoldre problemes "matemàtics" de tota mena (prendre decisions, fer estimacions, resoldre conflictes, organitzar-se, promoure l'enginy...), aleshores aquesta dona només vol millorar els resultats de les proves PISA... Perdre el temps. Aquesta senyora no sap què és educar. Perquè no fitxem el sr. Robinson i fotem fora la Rigau? Estaria bé, eh?
ResponEliminaOn s'ha de signar, Joan?
ResponEliminaFora la Rigau OK. Pero compte, visca la creativitat però no trepitgem els rollos messiànics...és molt fàcil rajar, molt
ResponElimina"The dogmas of the quiet past, are inadequate to the stormy present. The occasion is piled high with difficulty, and we must rise with the occasion. As our case is new, so we must think anew and act anew. We must disenthrall ourselves, and then we shall save our country." Abraham Lincoln
ResponElimina(Els dogmes del passat encalmat no serveixen per a un present tempestuós.
L’ocasió té al davant un munt de dificultats, i hem d’alçar-nos amb aquesta
ocasió. Així com el nostre cas és nou, hem de pensar de forma nova i actuar
d’una forma nova. Hem d’alliberar-nos i llavors podrem salvar el nostre país.)