divendres, 31 de maig del 2013

Cursos d'estiu per flauta de bec

Sou uns quants que m'heu demanat un post sobre els diversos cursos d'estiu per a flauta de bec. No hi són tots, ni molt menys, però és una selecció que crec que pot ser del vostre interès.

Començo amb els cursos d'estiu per alumnes que cursin el Grau Professional o que tinguin la visió de poder afrontar uns estudis superiors de música amb la flauta de bec. A Catalunya no hi ha cursos d'estiu específicament per a flautistes de bec a l'etapa inicial. És una desgràcia majúscula! des d'aquí vull fer una crida als col·legues ja que hi ha demanda però no pas oferta.
  • II Academia Internacional de Música Antigua (Burgos - 13/21 de Juliol): un curs orientat a professionals d'instruments moderns, estudiants d'instruments de música antiga i amateurs o amants d'aquest repertori. El professor és Guillermo Peñalver. Demanen una gravació en el procés de selecció (entenc que és per poder diferenciar el nivell d'un alumne oficial a un d'oient). Més informació.
  • Curs d'interpretació musical "Vila de L'Eliana" (L'Eliana, València - 22/26 de Juliol): no és un curs específic de música antiga i està orientat a diversos instruments, entre ells la flauta de bec. Per alumnes de finals de Nivell Elemental i Grau Professional. La professora és l'estimada Lobke Sprenkeling. Més informació.
  • Encuentro Aneto (Castejón de Sos, Osca - 7/14 de Juliol): curs orientat a tots els nivells flautístics, també per menors d'edat (hi ha un servei de monitors). Igual que el de L'Eliana, aquest tampoc va orientat específicament a la música antiga. El professor és en Juan Rodríguez. Més informació.
  • Pirineos Classic (Canfranc, Osca - 8/14 de Juliol): la fundació Música Activa realitza diversos cursos de formació musical. Aquest any finalment hi ha flauta de bec al Pirineos Classic, el curs orientat a alumnes de Grau Professional. No està orientat específicament a música antiga. Hi ha moltes matèries col·lectives (hi ha un seminari d'orientació a la música antiga). La professora és l'Anna Margules. Més informació.
  • III Cursos Internacionais Música Antiga (Castelo Branco, Portugal - 28 de Juliol / 3 d'Agost): curs de música antiga orientat a estudiants d'instruments de música antiga i amateurs o amants d'aquest repertori. El professor de flauta de bec és António Carrilho. Més informació.
  • Curso Internacional de Música Medieval y Renacentista (Morella, Castelló - 19/25 de Juliol): de l'Asociación Cultural Comes i la Universidad Menéndez Pelayo de València, aquest és un curs de música antiga orientat al repertori i al coneixement de les èpoques medieval i renaixentista. El professor de flauta de bec és David Antich. Més informació.
  • XLV Corsi di Musica Antica della FIMA (Urbino, Itàlia - 19/28 de Juliol): un curs de música antiga destinat a alumnes que tenen pensat afrontar uns estudis superiors o ja els estan cursant. Hi ha un conjunt de professors d'altíssim nivell, amb els flautistes Han Tol, Michael Form i António Carrilho. Més informació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada