dijous, 14 de febrer del 2013

El calaix de sastre de la música antiga

Després d'un any sense Festival de Música Antiga a Barcelona arriba la 35a edició amb una programació conjunta de les sales de concerts més importants de la ciutat: L'Auditori, el Liceu i el Palau de la Música Catalana. Diuen que en la unió hi ha la força, encara la força actual sigui ben poca.
El fet que un amant de la música antiga tingui en un sol programa tota la programació prevista durant la temporada en el seu estil preferit ja és de gran ajuda. La programació d'aquest any és una compilació del que ja feien aquestes sales (el cicle '"El So Original" d'en Jordi Savall i la música de cambra antiga de L'Auditori, el cicle de grans cantants solistes del Liceu, les orquestres internacionals del Palau de la Música,...) amb la introducció d'algunes propostes que no sé si s'escauen en un festival com aquest, com l'òpera "Lucio Silla" de Mozart, "L'holandès errant" de Wagner o el recital de Viktoria Mullova. Hi ha hagut una mica de "patilla" pel meu gust.
Avui per avui, i veurem com evoluciona en properes edicions, el Festival de Música Antiga de Barcelona crec que s'ha convertit en un gran calaix de sastre. Ei! però un calaix de sastre de fils i teles precioses!!!
No us perdeu el concert inaugural de demà: Savall amb Le Concert des Nations interpretant música en temps de Lluís XIV i Lluís XV. Ens hi veurem?

2 comentaris:

  1. Ostres, tinc molts discs d'en Savall amb Le Concert, però en directe m'ha passat dues vegades que se m'ha fet pesadíssim, i un cop vaig marxar a la mitja part. Mira que li tinc un gran respecte, però se'm fa una mica plom. De tan sublim que deu cagar marbre! (això és d'Amadeus).
    En canvi em sap greu la desaparició del Fringe, amb tanta gent jove i tanta alegria musical...

    ResponElimina
  2. Hola Joan,
    depèn del programa. D'en Savall recordo veritables "ploms" de concerts, especialment a Santa Maria del Mar. Però d'altres preciosos i inoblidables. El concert d'avui crec que serà del segon tipus (i el segon que farà, del primer, molt em temo). Però aquí hi entren gustos i fòbies personals :)
    Sobre la desaparició del FRINGE: home! sí, és una llàstima. Ho supleixen amb l'activitat del Museu de la Música i ESMUC, però és testimonial. No és el mateix, ni de bon tros.

    ResponElimina