divendres, 3 de febrer del 2012

Maleïts japonesos!

Des de fa uns mesos a YouTube proliferen molts vídeos de grans ensembles de flautes de bec. N'hi ha molts, de tots els nivells, però els asiàtics s'emporten la palma. Hi ha conjunts amateurs i de totes les edats, però la majoria són d'escoles de primària o de centres d'educació general.
Ja sabem que difícilment aquests sistemes educatius són exportables a qualsevol altre lloc i a qualsevol grup classe, però la veritat és que toquen molt bé, amb un envejable nivell tècnic.
Us poso els vídeo que he vist i que m'han agradat més: un conjunt quasi marcial de Taiwan tocant una suite de melodies, entre elles "Scarborough Fair", un grup classe de primària japonès tocant "Diana" de Paul Anka (per cert, digitació alemanya!), el "Yesterday once more" de The Carpenters interpretat per un altre conjunt de taiwanès i una suite de temes diversos anomenada "Bananas" per un altre grup japonès i d'adults.





L'Eugenio explicava un acudit sobre el nivell formatiu dels asiàtics. El recordeu?

3 comentaris:

  1. Ho fan molt bé per ser el que són, es nota que hi han dedicat moltes hores i està molt ben presentat. Perè veient els vídeos he tingut una revelació: què difícil és tocar bé la flauta! Sovint no en som gens conscients tots plegats...un cor o una orquestra de corda ho ténen molt més fàcil per sonar bé que nosaltres...
    Petons, Andreu

    ResponElimina
  2. Potser sí, potser sí... toquem un instrument molt desagraït.

    ResponElimina
  3. Sí aquests orientals són uns cracks (aquests del vídoe que us passo diria que són xinesos):
    http://www.youtube.com/watch?v=CtNILBtDYTE&feature=related

    ResponElimina