dijous, 24 de novembre del 2011

Ha mort Montserrat Figueras

El passat dimecres va morir Montserrat Figueras d'un càncer diagnosticat un any abans. Figueras "fou una soprano catalana, especialitzada en música antiga. Fou referent en la interpretació d'un ampli repertori vocal de les èpoques medieval, renaixentista i barroca. La seva trajectòria va estar vinculada a la del seu marit, el músic igualadí Jordi Savall i Bernadet, amb el qual fundà grups com Hespèrion XX, la Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, realitzant nombrosos enregistraments i concerts." (extret de Viquipèdia).
Montserrat Figueras ha estat una de les cantants catalanes més internacionals dels últims 30 anys. El seu timbre de veu i sensibilitat interpretativa l'han fet diferent i especial, i serà llargament recordada. Descansi en pau.
Us adjunto dos exemples màxims de la seva classe, tots dos de Monteverdi. Una és la interpretació de l'ària del madrigal "Lamento della Ninfa" i l'altre la seva intervenció en la representació al Liceu de l'òpera "L'Orfeo", com a la Música.

1 comentari: