divendres, 8 d’abril del 2011

Tornen les Jornades de Música Antiga de Vilanova i la Geltrú


Tornen les Jornades de Música Antiga de Vilanova i la Geltrú. Així doncs es consolida un projecte iniciat l’any passat que té la voluntat de donar un suport formatiu afegit als estudiants de Grau Professional i adults de Vilanova i la Geltrú i comarques en la música interpretada amb criteris històrics. Un repertori amb unes característiques estilístiques pròpies i singulars.

En aquesta segona edició, les Jornades s’amplien per desenvolupar un projecte musicalment i pedagògicament ambiciós: la interpretació d’"A NEAPOLITAN FESTA A BALLO", un llibret de música de la cort napolitana del S.XVII, elaborat per diversos compositors de l’època, que té com a nexe d'unió la fàbula "Delizie di Posilipo Boscarecce, a maritime". Aquest llibret, tot i no ser molt conegut, exemplifica molt bé les característiques d’una activitat cultural generalitzada en aquell temps: la interacció de músics, recitants, ballarins i actors en un mateix espectacle.

A més a més de les classes i del concert final, l’equip de les Jornades també prepara una sortida a ANTIQVA, el festival alternatiu de música antiga de Barcelona. Una ocasió ideal per escoltar atentament repertori històric amb un format innovador. Esteu tots convidats a acompanyar-nos!

El concert final serà diumenge a les 18:30h al Castell de la Geltrú. A les 17:30h, hi haurà una Conferència a càrrec de Joan Manuel Chouciño, professor de l’ECMM, sobre el projecte de les Jornades i la fusió artística a la cort napolitana del S.XVII.

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada